Telefonisch contact

Bel 1830 - 100 cent p/m
  • Snel een telefoonnummer vinden
  • Persoonlijk contact
  • Uw stap naar de klantenservice

[1830 is onderdeel van GMGM B.V. 100 cpm ook na doorverbinden]

Contactinformatie klantenservice

Alles over Belastingdienst

Contact met de klantenservice

De uitgebreide klantenservice pagina biedt veel mogelijkheden om in contact te komen met de juiste medewerkers of om u zelf het antwoord bij uw vraag te laten vinden.

Telefoonnummers belastingdienst

De Belastingdienst heeft verschillende telefoonnummers staan op de contactpagina die u verder kunnen helpen met uw vraag.

Helpdesk voor u

Via de klantenservice pagina kunt u bellen, klachten indienen, vestigingsadressen opzoeken, hulp krijgen of aanvragen bij aangifte(s) of toeslagen, wijzigingen doorgeven, navraag doen over betalingen en nog veel meer.

Er is ook een mogelijkheid om in contact te komen met de Douane.

Wilt u mailen? check dan op de klantenservice pagina dit onderwerp om te weten te komen wanneer u mag mailen en hoe u dit het beste kunt doen.

U kunt de belastingdienst ook bellen met een gebarentolk, of met iemand die uw geschreven tekst voorleest aan de medewerker van de Belasting Telefoon. Hiervoor kunt u naar KPNteletolk.nl

De belastingtelefoon is er voor vragen over belastingen en toeslagen. En voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een betalingsregeling.

Bellen met de belastingdienst

Bel 0800 – 0543 (gratis) De belastingtelefoon. (op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.)

Indien u belt is het goed om te weten dat het gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden en dat u uw burger service nummer bij de hand moet houden.

Juiste nummerinformatie en keuzemenu

Er volgt een keuzemenu, zie hieronder alvast een eerste overzicht:

  1. Indien u belt met een vraag over toeslagen
  2. Indien u belt over ondernemen of als ondernemer
  3. Indien u een andere vraag heeft

Soms is het erg druk bij de belastingtelefoon, probeert u het dan later nog een keertje.

Telefoonnummer voor vanuit het buitenland

Belt u vanuit het buitenland? Bel dan: +31 555 385 385. Denk eraan: Houd uw Burgerservicenummer bij de hand

Bent u ondernemer en hebt u een RSIN/fiscaal nummer? U hebt dat nummer gekregen van de KvK. Houd dát nummer dan bij de hand.

Belt u zonder Burgerservicenummer of RSIN/fiscaal nummer? Dan geeft de Belastingdienst geen persoonlijke informatie of informatie over de onderneming.

Overige telefoonnummers

Voor al uw vragen over autobelastingen, zoals de bpm, bzm en motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Bel: 0800 – 0749 (gratis)  Belt u vanuit het buitenland? Bel dan:  +31 55 538 53 74.

Voor nabestaanden die vragen hebben over toeslagen, inkomstenbelasting, erven en erfbelasting. Bel: 0800 – 235 83 54 (gratis)

De belasting telefoon Schenken, is er voor al uw vragen over schenken en de schenkbelasting. Bel: 0800 – 235 83 54 (gratis)

Belt u vanuit het buitenland? Bel dan: +31 555 385 385.

Bellen met de belastingtelefoon buitenland

Bel BelastingTelefoon Buitenland als u belastingvragen hebt en u niet in Nederland woont maar wel in Nederland belastingplichtig bent. Of wanneer uw bedrijf buiten Nederland is gevestigd en u daardoor wel in Nederland belastingplichtig bent.

Bel: +31 55 5 385 385 / Bel vanuit Nederland: 055 5 385 385

Informatie overig

Vermoedt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet? Dan kunt u zich melden bij het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Meer informatie vindt u bij herstel kinderopvangtoeslag.

Hebt u vragen over de inkomstenbelasting of loonheffingen bij grensoverschrijdende situaties? Neem contact op met het team GWO.

In het team GWO werken medewerkers van de Belgische, Duitse en Nederlandse belastingdiensten samen, om vragen te beantwoorden over:

  • inkomstenbelasting in Nederland, België of Duitsland
  • belastingverdragen die Nederland, België of Duitsland met andere landen hebben afgesloten
  • loonheffingen bij grensoverschrijdende situatie

 

Vermoedt u dat u last hebt gehad doordat u in de FSV stond geregistreerd? Dan kunt u zich melden bij het Meldpunt FSV. Meer informatie vindt u bij Het systeem Fraude Signalering Voorziening (FSV).

Bel: 0800 – 235 83 56 (gratis) Houd uw brief bij de hand, dan kunnen we u sneller helpen.

 

Belastingdienst is telefonisch bereikbaar via: 08000543

Openingstijden klantenservice: op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Bel 1830 - 100 cent p/m