1830 Nummerinformatie

Binnen 1 minuut in contact met OV Chipkaart?

Onze ervaren telefonistes verbinden u door naar de juiste afdeling

Vandaag zijn er al

389

vragen beantwoord

Ik moest iets opgelost zien bij PostNL en ik kon het telefoonnummer maar niet vinden. De vriendelijke en behulpzame dame van 1830 kon mij niet alleen direct doorverbinden; ze had ook nog het keuzemenu klaarliggen!

Emily De Vries

Joris Vriesekoop

1830.nl Initiatiefnemer

Het wordt ons als consument en bestaande klant van een bedrijf steeds moeilijker gemaakt om contact op te nemen met de klantenservice. Het kost ontzettend veel tijd en gedoe om een klantenservicenummer te vinden. De frustratie om een vraag beantwoord of oplossing te krijgen wordt verergerd doordat er wel iedere keer van de rekening wordt geincasseerd en vaak worden vragen of klachten afgehandeld door studenten met een bijbaan. Bovendien zijn er veel misleidende nummerinformatiediensten welke niet eens vanuit Nederland opereren en dus niet gebonden zijn aan het ACM. Of is de desbetreffende nummerinformatie dienst gelieerd aan een bedrijf waar nu juist een klacht over is. Dit zijn nu exact de redenen waarom 1830 nummerinformatie, een initiatief van GMGM B.V. in het leven is geroepen. Onze ervaren telefonistes, met meerdere jaren levenservaring. zijn bekend met alle vaak- en minder vaakvoorkomende problemen of vragen aan bedrijven, waardoor ze U snel en goed aan een oplossing kunnen helpen en weer voor rust zorgen.

Hier zijn de veelgestelde vragen

Hoe snel heb ik iemand aan de lijn?

De bellers naar 1830 nummerinformatie hebben gemiddeld binnen 46 seconden iemand aan de lijn

Hoe lang duurt het voor ik antwoord op mijn vraag heb?

De gemiddelde gespreksduur van een telefoontje insclusief doorschakelen is 3 minuten

Waar kan ik 1830 voor bellen?

U kunt 1830 nummerinformatie bellen voor vragen over: storingen, klachten, facturen en betalingen, abonnementen, instellingen, wat te doen bij verlies, blokkeren, de status van een reparatie, technische of algemene vragen.

Wat kost het bellen naar 1830 nummerinformatie?

De diensten van 1830 nummerinformatie kost slechts 100 cent per minuut, ook na het doorschakelen

Wie of wat is 1830 nummerinformatie?

1830 nummerinformatiedienst is een initiatief van in Nederland gevestig GMGM B.V. Wij zijn dan ook gebonden aan de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt

Ik moest iets opgelost zien bij PostNL en ik kon het telefoonnummer maar niet vinden. De vriendelijke en behulpzame dame van 1830 kon mij niet alleen direct doorverbinden; ze had ook nog het keuzemenu klaarliggen!

Sneller tot een oplossing

Ik zit al een enige tijd met een abonnement wat me iedere maand maar kost. Naast mijn werk en gewone leven moet ik dit ook nog zien op te lossen. Fijn dat 1830 nummerinformatie bijdraagt aan een snellere oplossing van mijn probleem!

De frustratie voorbij

En maar zoeken naar een hulpnummer! het telefoonnummer om wat te kopen was zo gevonden, maar om hulp te krijgen ho maar! Gelukkig wisten de dames van 1830 mij snel door te verbinden

Sinds 2007 heeft 1830 meer dan 1,000,000 mensen aan een antwoord geholpen. Bent u de volgende?

Sinds

2007

Persoon

1.000.000

En maar zoeken naar een hulpnummer! het telefoonnummer om wat te kopen was zo gevonden, maar om hulp te krijgen ho maar! Gelukkig wisten de dames van 1830 mij snel door te verbinden

Maryam Clara

“1830 nummerinformatie heeft het telefoonnummer inclusief keuzemenu al voor u klaarliggen, u hoeft alleen nog maar op de belknop te drukken”

Contact OV Chipkaart klantenservice

De service en contactpagina van OV-chipkaart begint met waar ze jou mee kunnen helpen. Je ziet direct 5 roze buttons met de volgende onderwerpen.

 • Verloren of diefstal van jouw OV chipkaart
 • Gemiste check-uit van jouw OV chipkaart
 • Een wijziging in verband met automatisch opladen van jouw OV chipkaart
 • Vraag mbt koppelen van jouw OV chipkaart
 • Vraag over MIJN OV-chipaccount

Staat jouw vraag hier niet tussen? dan tref je direct hieronder en serie veelgestelde vragen.

Meldpunt nepmails (phishing)
Ontvang je een e-mail van OV-chipkaart die je niet vertrouwt? Laat het weten aan OV Chipkaart door de phishing e-mail (indien mogelijk als bijlage) door te sturen naar valse-email@ov-chipkaart.nl

Op de klantenservice pagina tref je ook een mogelijkheid om een servicepunt te vinden, door je eigen adres of postcode in te vullen kan je online gemakkelijk bij de gegevens van het dichtstbijzijnde service punt komen.

Kan je online niet vinden wat je nodig hebt en neem je liever direct contact op? Dit kan op meerder manieren

 1. Telefonisch (0900 nummer tegen gebruikelijke belkosten, tenzij je vanuit het buitenland belt)
 2. Gaat je vraag of klacht over een abonnement, dagkaart of ander reisproduct? Dan kan je contact opnemen met de vervoerder.
 3. Stel je je vraag via het online contactformulier
 4. Schriftelijk, stel je vraag per post
 5. Ben je niet tevreden over de OV-chipkaart of de dienstverlening van Klantenservice OV-chipkaart? Dan kun je een klacht indienen. Je klacht wordt vervolgens door een team van speciaal opgeleide klantenservicemedewerkers in behandeling genomen

Indien u belt, hoort u een telefoonstem. Deze legt uit dat u ook veel online kan of zelfs moet regelen. Er volgt een keuzemenu. 

 1. Kies 1 indien u de OV chip verloren bent of hij is gestolen
 2. Kies 2 indien u informatie wilt of een vraag heeft over het Studenten-reisproduct
 3. Kies 3 indien u vraag gaat over een gemiste check-in of check-uit
 4. Kies 4 indien u een andere vraag heeft

 

OV Chipkaart klantenservice Openingstijden

Wanneer u contact opneemt met de klantenservice, is het belangrijk om dit te doen binnen hun openingstijden. In de volgende lijst kunt u zien op welke tijdstippen zij elke dag beschikbaar zijn:
ma t/m vr van 7.00 tot 21.30 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 16.00 uur

Telefoonnummers van de OV Chipkaart klantenservice

Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met een medewerker. U kunt bellen met het algemene telefoonnummer van de klantenservice: 0900-0980

1830 is een onderdeel van GMGM B.V. 100cpm ook na doorverbinden